سجادپورنظری

مقالات عمران -نرم افزار های مهندسی و...

سجادپورنظری

مقالات عمران -نرم افزار های مهندسی و...

معایب ساختمان های با مصالح بنایی


معایب ساختمان های با مصالح بنایی

1.       ضعف در اتصال ستون طبقه زیرین با طبقه فوقانی به دلیل کوتاه بودن آرماتورهای انتظار در ستون که از اندازه استاندارد در آیین نامه زلزله ایران آمده و باید رعایت شود.

2.       گذاشتن شناژهای قائم در وسط دیوارها(یعنی عدم قرار دادن شناژهای قائم در گوشه ها)برای راحت تر شدن کار و حداقل استفاده از وسایل قالب بندی جهت قالب بندی ستون ها که باعث عدم یک پارچگی در ساختمان می شود و هنگام زلزله مشکل ساز می باشد.

3.       کم بودن ضخامت دیوارهای باربر از مقداری که در آیین نامه زلزله ایران ذکر شده.

4.       اجرا نکردن همزمان دیوارها و بعد از اینکه کلیه دیوارها اجرا شدند بعد ستون ها ریخته شوند سپس سقف اجرا شود در صورتی در ساختمانی که این جانب بازدید نمودم این گونه نبود یعنی اینکه تعدادی از دیوارها که باربر هم می باشند هنوز اجرا نشدند و سقف اجرا شده.

5.       اجرای ستون ها قبل از اجرای همه ی دیوارها

6.       اجرای دیوارها به ضخامت کمتر از 30سانتی متر برای دیوارهای باربر که این کار خلاف آیین نامه ایران می باشد.

7.       گذاشتن پی بر روی شالوده به دلیل اینکه مالک گفته زمین سفت می باشد و نیازی به شالوده نیست در صورتی که پی باید در مناطق سردسیر مانند شهر یاسوج 1تا 1.5 متر زیر عمق یخبندان اجرا شود.

8.       عدم رعایت فاصله 75 سانتی متر از کنار دیوار وقتی که بازشو داریم یعنی اینکه طبق آیین نامه زلزله ایران باید جاهایی که می خواهیم بازشو بگذاریم و در کنار دیوار می باشد باید حتما" 75سانتی متر از دیوار فاصله گرفته (دیوار کار شود)سپس بازشو را اجرا کنیم.

9.       رعایت نکردن فاصله خاموتها(تنگ ها)در شناژها که طبق آیین نامه زلزله ایران یک شناژ قائم به سه قسمت تقسیم می شود که دو 75سانتی متر در ابتدا و انتهای ستون داریم و بقیه در وسط می باشد که این دو 75سانتی متر که در ابتدا و انتهای ستون وجود دارد خاموتها باید به فاصله 15سانتی متر از یک دیگر قرار بگیرند در صورتی که این گونه نیست یعنی فاصله خاموتها در کل طول شناژ قائم به یک اندازه از هم اجرا می شوند.

10.   عدم اجرای صحیح کاور(بتن پوششی روی میلگردها)در یک وجه بسیار زیاد است که از75میلیمتر هم بیشتر می شود درصورتی که در وجه دیگر به سختی به 2 سانتی متر می رسد.

11.   بیشتر بودن بازشوها از یک سوم سطح دیوار درصورتی که طبق آیین نامه زلزله ایران این کار اشتباه است و در ساختمان های با مصالح بنایی بازشوهایی که در یک دیوار اجرا می شوند باید از یک سوم سطح دیوار کمتر باشد.

12.   عدم استفاده از آرماتورهای کافی در شناژ مخفی یعنی به جای اینکه از دو آرماتور یکی در بالا و یکی در پایین کار شود فقط از یک آرماتور استفاده می شود.

13.   زیاد بودن اختلاف سطح در یک طبقه که طبق آیین نامه زلزله ایران در مواقعی که اختلاف سطح دریک طبقه به وجود می آید باید یا دیوارها را در قسمتی که اختلاف سطح وجود دارد به صورت مناسبی کلاف بندی شوند که در هنگام زلزله مشکلی پیش نیاید و یا اینکه ساختمان از جایی که اختلاف سطح دارد به وسیله درز انقطاع در دو قسمت اجرا شود.

14.   عدم رعایت بتن پوششی(کاور)روی میلگردها در راه پله و کلافهای افقی که در زیر سقف قرار دارند یعنی بتن روی میلگردها خیلی کم و در بعضی نقاط اصلا"هیچ بتنی نیست به دلیل اینکه قبل از قالب بندی و بتن ریزی از لقمه استفاده نشده که کاور به خوبی رعایت شود.


               کلاف افقی زیر سقف                                                                                                        راه پله

15.کم بودن عیار سیمان مصرفی از200کیلو گرم در مترمکعب جهت ساختن ملات ماسه و سیمان برای دیوار بلوکی

16.زیاد بودن شن در بتن که در شکل فوق(راپله)مشخص می باشد.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.